Over mij

 

Mijn naam is Mireille, ik woon samen met mijn man en onze 2 kinderen in Amstelveen.

 

Al voordat ik zwanger mocht worden, heb ik me verdiept in de wijze waarop een baby zich op een veilige manier hecht aan ouders of andere belangrijke personen. Hechting is een proces van interactie tussen een kind en een of meer van zijn opvoeders dat leidt tot een duurzame affectieve relatie (definitie NJI, 2021). Als die niet goed verloopt ontstaan hechtingsproblemen. 

Tijdens mijn eerste zwangerschap las ik de klassieker “Op zoek naar het verloren geluk. Naar een natuurlijke manier van opvoeden” van Jean Liedloff. Dit boek inspireerde mij om me verder te verdiepen in natuurlijk ouderschap. Je kindje dragen is een mooi onderdeel hiervan.

 

Onze beide kinderen hadden gecompliceerde verborgen reflux en konden hierdoor niet of nauwelijks liggen. Het dragen in een draagdoek werd hierdoor absolute noodzaak.

 

Omdat ik weet hoe het voelt om een onrustige baby te hebben en hoe eenvoudig de draagdoek hierbij een oplossing biedt, ben ik draagconsulent geworden. Ik wil mijn liefde voor dragen graag delen met andere ouders, zodat ook zij kunnen genieten van een blije baby.